Нежен френски вкус

MadleniШоколадови Мадлени

Продукти (за 16 броя):

  • 75 г черен шоколад
  • 3 белтъка
  • 100 г пудра захар
  • 40 г брашно
  • 100 г масло – на парчета
  • 40 г бадеми- смелени
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

  1. В Спийди шеф разбийте белтъците на сняг, добавете бадемите, захарта, брашното и солта. Разбъркайте отново.
  2. Разтопете шоколада с маслото в Микро плюс, в микровълновата фурна . На 600 вата, минута и половина.
  3. Добавете внимателно шоколада към белтъчната смес. Разбъркайте отново до получаване на хомогенност.
  4. Разпределете сместта в силиконовите форми за Мадлени. Печете в загрятя фурна на 190 градуса, приблиително 15-17 минути.
  5. Отделете Мадлените от силиконовата форма, след като поизстинат.
  6. Поднесете неустоимите Мадлени с ароматно кафе или чаша чай.

Добър апетит!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Няма отговори на "Нежен френски вкус"

    Напишете отговор

    Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.