В царството на гофретите

Медени гофрети

Продукти (за четири гофрети):

  • 130 г брашно
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 яйце
  • 60 г течен мед
  • 40 г масло – разтопено
  • 10 г бакпулвер
  • 1 шушулка ванилия
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. В кана-миксер изсипвате прясното мляко, маслото, яцето, медът, ванилията и солта. Разбърквате до получаване на хомогенна смес.
  2. Към пресятото брашно добавяте бакпулвера и изсипвате към яйчената смес. Разбърквате отново.
  3. Полученото тесто разпределяте в силиконовата форма за гофрети и печете, в загрята на 180 градуса фурна, приблизително 10-12 минути.
  4. Изчакайте изпечените гофрети леко да изстинат и отделете от силиконовата форма. Поднесете със сметана, сладолед, мед или със плодов сироп.

Добър апетит!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Няма отговори на "В царството на гофретите"

    Напишете отговор

    Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.