Медени гофрети
Продукти (за четири гофрети):
- 130 г брашно
- 200 мл прясно мляко
- 1 яйце
- 60 г течен мед
- 40 г масло – разтопено
- 10 г бакпулвер
- 1 шушулка ванилия
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- В кана-миксер изсипвате прясното мляко, маслото, яцето, медът, ванилията и солта. Разбърквате до получаване на хомогенна смес.
- Към пресятото брашно добавяте бакпулвера и изсипвате към яйчената смес. Разбърквате отново.
- Полученото тесто разпределяте в силиконовата форма за гофрети и печете, в загрята на 180 градуса фурна, приблизително 10-12 минути.
- Изчакайте изпечените гофрети леко да изстинат и отделете от силиконовата форма. Поднесете със сметана, сладолед, мед или със плодов сироп.
Добър апетит!







Няма отговори на "В царството на гофретите"