Продукти:
Марината
- 2 л. вода;
- 2 л. винен оцет;
- 500 г захар;
- 500 г мед;
- 1.5 ч.ч. сол;
- 2 ч.ч. олио;
- черен пипер на зърна;
- 10 дафинови листа
Зеленчуци
- 1 килограм камби;
- 2 килограма моркови;
- 2 кг. карфиол;
- целина – 2 глави и десетина листа.
Приготвяне
- В голяма тенджера се смесват всички продукти за маринатата, разбърква се докато се разтопят и кипнат.
- Зеленчуците се почистват, нарязват и начупват.
- В кофа Tupperware се слагат нарязаните зеленчуци, добавя се целинатата и се заливат с врялата марината.
- След 2-3 часа зеленчуците се разбъркват и притискат. Кофата се затваря с херметическия капак и се оставя на хладно място.
- Царската туршия е готова за консумация след 5-6 дни.
Добър апетит!







Няма отговори на "Царска туршия в кофа Tupperware"