Много обичам пуканки и не само аз, а и цялото ми семейство.
Първо си взехме микровълнова печка, но скоро след това я смених със специална машинка за пуканки. Поводът бе, че се зачетох какво съдържа пакетчето за пуканки в микровълнова от магазина. Ужасих се от съставките и Е-тата и реших да си приготвям сама пуканките, като изцяло контролирам процеса.
Пуканките от машинката ставаха чудесни, с колкото аз реша сол и каквато аз искам мазнина. Но за жалост се машинката се счупи, точно по Коледа. Това и ме провокира да опитам да изпукам царевица в тенджера. Преди години бях пробвала, но резултата бе плачевен – загорели зърна и почерняло дъно на тенджерата, което не успях да почистя.
Този път тенджерата е Шеф на Tupperware 3.8 л.
Рецептата е следната:
- Сложих тенджерата на котлона и го включих на максимална степен;
- Сипах 3 с.л. олио на дъното, добавих щипка сол и 100 г царевица на зърна за пукане;
- След 2 минути се чу първото пукане, разклатих тенджерата, за да се разпредели равномерно мазнината и солта;
- След още 2 минути тенджерата бе пълна до капака с прекрасни и уханни пуканки.
Резултатът от мисията „Пуканки в тенджера Шеф на Tupperware“ е, че:
- няма загорели пуканки;
- едва около десетина зърна не се бяха разпукали;
- а тенджерата не бе загоряла.
Убедете се сами!







Няма отговори на "Пуканки в тенджера Шеф на Tupperware"