Шоколадови трюфели с кана Микроплюс Tupperware

Продукти за 25 броя шоколадови трюфели:

  • 300 г черен/млечен/бял шоколад за готвене;
  • 150 мл течна сметана;
  • аромати към ганаша: пиня колада, бейлис, мента, ванилия, канела и т.н.;
  • добавки към ганаша: портокалови корички, лимонови корички, нарязани на дребни парченца ядки, черен чай, зелен чай;
  • за овалване на шоколадовите трюфели: настъргани ядки (печени сладки, солени или сурови); кокосови стърготини, какао, кафе, стърготини от бял/черен шоколад и т.н.

 

Приготвяне:

  1. Изсипете течната сметана в кана Микроплюс 1 л на Tupperware, добавете нарязаният на дребни парченца млечен шоколад и разтопете за 3-4 минути в микровълновата фурна (взависимост от мощността на фурната).
  2. Разделете полученият шоколадов ганаш в три отделни купички и овкусете/добавете аромати според вашите предпочитания. Разбъркайте и приберете купичките с шоколада за 2-3 часа в хладилника;
  3. Подгответе в чисти купички смеските за овалване на ганаша.
  4. Извадете купичките с шоколад от хладилника и загребете с лъжичка от стегналия вече ганаш.
  5. Оформете в дланите си шоколадовият ганаш, придавайки му топчеста форма;
  6. Оваляйте шоколадовото топче в избраната от вас смес.
  7. Шоколадовият трюфел е готов.

Добър апетит!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Няма отговори на "Шоколадови трюфели с кана Микроплюс Tupperware"

    Напишете отговор

    Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.