Вкусен, домашен сладолед с Tupperware

За всички нас е ясно, че предлаганият в търговската мрежа сладолед е всичко друго, но не и сладолед.

Ако досега не сте поглеждали ситните буквички на съдържанието, то го прочетете и се замислете, какво поема вашето тяло.

Алтернативата вашият сладолед да съдържа продукти под пряк ваш контрол е да си направите сами сладолед, в къщи.

Няма нужда да купувате машина за сладолед. Имам такава от години и съм я използвала едва няколко пъти. Причината е, че отнема много време, като се почне от замрязяването на долната част на машината (поне едно денонощие) и се стигне до размесването на сладоледената смес в машината (поне няколко часа). В крайна сметка резултатът не винаги е отличен, а по-скоро задоволителен.

Нужни са ви единствено формичките за сладолед на Tupperware. Те са 6 броя и всяка е 65 мл. Съхраняват се една в друга и по този начин за разлика от машината за сладолед, заемат малко място в кухненския шкаф. Всяка формичка може да се закачи за другата формичка, за по-голяма стабилност във фризера. Горната част на формичките за сладолед, в които се излива готовата сладоледена смес, впоследствие като стане готов сладоледът, служи и за дръжка.

Работата с формичките за сладолед на Tupperware е лесна и забавна, както за вас, така и за вашето любознателно детенце.

  • Пригответе сладоледената смес според ваш вкус и предпочитания.
  • Подредете формичките като ги закрепите една към друга.
  • Налейте приговената от вас смес, затворете всяка формичката с капаче.
  • Приберете във фризера за 5-6 часа (времето може да варира в зависимост от вложените съставки).
  • Отстранете горната част на формичката, като потопите за секунди в топла вода.
  • Подсушете и закрепете формичката в долната част на капачето, за да се получи дръжка.

Отдайте се на леденото удовоствие. Насладете се на вашия вкусен, домашен сладолед.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Няма отговори на "Вкусен, домашен сладолед с Tupperware"

    Напишете отговор

    Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.