Почистване на еко бутилките на Tupperware

Вече втора година използвам еко бутилките на Tupperware. Досега не ми се е случвало да протекат в багажа ми, да се счупят или деформират.

Първо купих за децата, a малко по-късно и възрасните се обзаведохме с по една еко бутилка. Така броят им у дома в момента е около десет, различни размери и цветове.

Минаха месец-два и установих, че не ги почиствам добре. Обикновено ги слагах в съдомиялната в отделението за чаши или сипвах малко препарат за съдове и топла вода в бутилките и ги разклащах енергично. Явно не беше достатъчно, тъй като се появи лоша миризма на застояло, а отвътре по ръбовете на пластмасата се забелязваха едва доловими петънца.

Споделих с приятели и познати и се оказа, че и при тях е същото положение. Не знаят как и не могат да изчистях хубаво бутилките. Някои дори ги бяха изхвърлили. На мен идеята никак не ми допадна и се заинатих да намеря начин да ги почистя.

Така у дома се появи:

  1. Дългата четка с твърди косми, но и тя не пребори петънцата. От по-силното търкане имаше реална опасност да надраскам еко бутилката отвътре.
  2. Дълга четка с твърди косми и гъба най-отпред. С нея преборих петната и миризмата на застояло също изчезна. Все още имаше риск твърдите косми да надраскат еко бутилката при почистване.
  3. Дълга четка с гъба. На етикета пишеше „Четка за чаши за шампанско“. Оказа се перфектна за еко бутилките на Tupperware.

Съвет: Гъбата на четката може да е прекалено голяма, поизрежете я с ножица, така че да е подходяща като размер за гърлото на еко бутилката.

Ако и вие имате същият проблем с почистването, то потърсете четка с гъба и не изхвърляйте еко бутилките.

Гарантирано мисия „Почистване“ е възможна.

Пробвайте и ще останете доволни от крайния резултат.

Chetki za pochistvane na eko butilki Tupperware

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Няма отговори на "Почистване на еко бутилките на Tupperware"

    Напишете отговор

    Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.