„Евтиното е скъпо“

Предполагам, всички сте чували изразът „Евтиното е скъпо“?!

Е, аз от опит се убедих, че е така.

Историята е следната:

Преди три години за Великден си поръчах резачката за яйца на Tupperware. Получих я, но останах със смесени чувства от покупката – цената висока, а приставката само една.  Оттогава много яйца и плодове нарязах с резачката на Tupperware. С чисто сърце мога да кажа, че е като нова, не е мръднала и върши перфектна работа. Няма ръжда, няма надраскване, няма счупване и продължава да реже прецизно. Разглобява се на части и се почиства за секунди.

Година по-късно, в голям супермаркет, попаднах на резачка за яйца. Цялата изработена от метал, а цената шест пъти по-ниска спрямо Великденската ми покупка. Грабнах една бройка и на касата. Щастлива от изгодната покупка, веднага я вкарах в употреба.

Нарязах едно сварено яйце и щастието ми бе пълно. Перфектно нарязано на филийки. Взех второ яйце, а то малко се поразкъса, предположих, че не съм го поставила правилно, дооправих го с ножчето. Третото яйце въобще не се наряза. Телчетата на резачката се бяха разхлабили и деформирали. Ядосах се, не ми се разправяше в магазина, да си искам парите, но не я и изхвърлих. Пазя си я, за да ми напомня да не реагирам първосигнално на т.нар. „супер изгодни покупки“, а  да се замислям и върху качеството на продукта.

Три години по-късно отново е Великден, и аз съм щастлива. На дъното на кухненския ми шкаф има една резачка и знам, че мога да разчитам на нея по всяко време. Парите похарчени за продукти Tupperware не са пари на вятъра, те са инвестиция, която многократно се изплаща през годините.

Rezachka Tupperware

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Няма отговори на ""Евтиното е скъпо""

    Напишете отговор

    Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.